Τετάρτη, Μαρτίου 12, 2008

Ασφαλιστικό

Πολλοί λένε πως οι ΔΕΗτζήδες κάνουν απεργία με ένα όπλο που δεν έχει καμία άλλη ομάδα εργαζομένων: το ρεύμα. Για την ακρίβεια: την απουσία του. Η κυβέρνηση όμως (δικαίως κατ'εμέ) είπε πως δεν μασά από πολιτικά κόστη (sic) και υπεραμύνεται ενός (πάλι κατά τη γνώμη μου - δικό μου blog είναι) καλού νομοσχεδίου.

Ομοίως υπεραμύνεται και ένα πλούσιο γαλατικό χωριό που λέγεται Τράπεζα της Ελλάδας. Ο πρόεδρός τους μας ενημέρωσε πως είναι οι μόνοι που πληρώνουν τόσο μεγάλο ποσοστό ασφαλίστρων (12.5% αν ενθυμούμαι καλώς). Η κυβέρνηση εντέχνως διοχέτευσε στον τύπο τα μεροκάματα των γαλατών που μαζί με τα επιδόματά τους έδειξαν πως αν είναι να πάτε σε βουλευτή να βολέψει το παιδί με ρουσφέτι, πείτε του να το βάλει σε αυτό ακριβώς το χωριό. Κι ας είναι και σε καλύβα μπροστά μπροστά, προς τη μεριά του Πετιμπόνουμ. Αξίζει για τα διχίλιαρα το μήνα.

Η ίδια κυβέρνηση που υπεραμύνεται ενάντια όλων αυτών, έδειξε μια λανθάνουσα υποχωρητικότητα σε ένα μόνο κλάδο εργαζομένων: τους δημοσιογράφους. Αλλά βέβαια, καλά με τις διακοπές ρεύματος και την τεράστια ζημιά στην ελληνική οικονομία, αλλά πως να αντέξεις δύο συνεχόμενες τετάρτες χωρίς ενημερωτικές εκπομπές;;;; Κυβέρνηση είναι κι αυτή, έχει ένα όριο. Κι έτσι η συμπαθής (ούτε μεταξύ τους) τάξη των δημοσιογράφων απέκτησε στο νέο νομοσχέδιο το δικό της ολοκαίνουριο ταμείο. Και φυσικά κανείς δεν ασχολήθηκε με αυτό το μικρό ολίσθημα. Κανείς; Κανείς δημοσιογράφος. Άρα κανείς.

Κι εδώ θα αναγκαστώ να κάνω αυτό που σιχαίνομαι: θα γράψω με μεγάλα γράμματα ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ. Πρέπει όλοι να μάθουν τι συμβαίνει και ποιος κυβερνάει. Δυστυχώς, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να μαθευτεί.
Και για σας κυρία κυβέρνηση, ντροπή.

ΥΓ Μετά από αυτό, συμφωνώ κι εγώ με τους ΔΕΗτζήδες, τους Τραπεζοελλαδίτες και με μας τους μηχανικούς (δεν είμαστε καλύτεροι) οι οποίοι, έτσι, γουστάρουμε ρε παιδί μου, να έχουμε δικό μας ταμείο. Έστω και brand new.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

...τελικα, ομολογω, εχεις ταλεντο
στην αρθρογραφιση!

μπας και χαραμιζεσαι ως μηχανικος,
να γινεις ενας "πετυχημενος"
δημοσιογραφος στο γυαλι! ..τωρα
που εφτιαξες και το προσωπικο
στυλακι με το μουσακι ;)))

Σοφία είπε...

Θέλω κι εγώ το δικό μου ταμείο! Γίνεται ή να απεργήσω; Και να δω μετά τι θα κάνετε χωρίς τις Κόκκινες Νύχτες... :-p

david santos είπε...

Ello, may friend! I am to pass to desire a good weekend

Webcam είπε...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Webcam, I hope you enjoy. The address is http://webcam-brasil.blogspot.com. A hug.