Παρασκευή, Νοεμβρίου 03, 2006

Σχολιάζοντας τα στατιστικά της ΕΕ (Part I)

H Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελείται από 25 χώρες – αλλά αυτό είναι κάτι που το ξέρετε. Η Ελλάδα με 11 εκ. κατοίκους είναι η 8η σε πληθυσμό χώρα της ΕΕ, πολύ κοντά στην Ουγγαρία, την Πορτογαλία, την Τσεχία, τη Σουηδία την Αυστρία και το Βέλγιο (9-11 εκ. κάτοικοι). Άρα λογικά αυτές είναι κυρίως οι χώρες με τις οποίες θα πρέπει να συγκρίνουμε τους εαυτούς μας για να βγάλουμε συμπεράσματα.

Το κατά κεφαλή Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν (ΑΕΠ) της ΕΕ (δηλαδή ο πλούτος που παράγει κατά μέσο όρο ο καθένας μας) είναι περίπου ίσο με της Ιαπωνίας, στα 2/3 των ΗΠΑ και τριπλάσιο της Ρωσίας. Τα τελευταία 8 χρόνια ανέβηκε 40%! Έχουμε γίνει δηλαδή 40% πλουσιότεροι; Για να σκεφτώ… πριν 8 χρόνια ήμουν φοιτητής, άρα δεν είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος για συγκρίσεις. Τότε δεν είχα αυτοκίνητο, λάπτοπ, playstation. Αλλά αυτά δε λένε και πολλά.
Το ελληνικό κατά κεφαλή ΑΕΠ είναι ακριβώς εκεί που περιμένουμε: Πάνω από Ουγγαρία, Τσεχία, Πορτογαλία, κάτω από Αυστρία, Βέλγιο, Σουηδία. Αλλά βέβαια εμείς είμαστε μια χώρα όλο βουνά, είχαμε 400 χρόνια τουρκοκρατία, περιστοιχιζόμαστε από εχθρούς και μπλα μπλα μπλα. Βέβαια το τελευταίο δεν είναι και λάθος, αν σκεφτεί κανείς το ποσοστό του ΑΕΠ μας που πάει σε αμυντικές δαπάνες.

Πάμε τώρα στο ποσοστό των ελλήνων που ασχολούνται με τον αθλητισμό (δεν εννοούμε μέσω SuperSport, εννοούμε να αθλούνται!) τουλάχιστο μια φορά την εβδομάδα. Το ποσοστό αυτό λοιπόν φτάνει το εκλπηκτικό 43%, όσο περίπου και οι Ιταλοί. Αυτό μας κατατάσει στην περίοπτη 22η θέση στην ΕΕ! (ξεπερνούμε Ούγγρους και Πορογάλους). Στην κορυφή είναι οι Φιλλανδοί και οι Σουηδοί με 96% (!) και 93% αντίστοιχα. Αλλά αυτοί δεν έχουν Κεντέρη, Ζαγοράκη και Ριβάλντο οπότε τι να μας πούνε! Άσε που έχει και κωλόκρυο εκεί πάνω οπότε οι άνθρωποι μπορεί να κάνουν σπορ για να ζεσταθούνε.

5 σχόλια:

toolman είπε...

στη μαλακία πρέπει να'μαστε πρώτοι πάντως!!! αδιαφιλονίκητο φαβορί!

BLOND AND PONTIA είπε...

είναι προτιμότερο κατά τη γνώμη μου να είμαστε μπροστά στην καλοπέραση, στη διασκέδαση, στη κοινωνικότητα (πλήθος φίλων και γνωστών. Ξέρεις ποια χώρα είναι πρώτη στις αυτοκτονίες; Οι Σουηδοί είναι σίγουρα στις πρώτες θέσεις, ίσως και στην πρώτη! Μετά το τζοκιν ρίχνουν και μια αυτοκτονία για να χαλαρώσουν.

civil είπε...

Αγαπητή ξανθιά και πόντια (φυσική ξανθιά;) δυστυχώς ο λόγος που οι σκανδιναβοί έχουν υψηλό ποσοστό αυτοκτονιών δεν οφείλεται στο ότι παίρνουν καλά λεφτά, δεν έχουν τι να τα κάνουν, δεν έχουν φίλους να ζηλέψουν κλπ. Οφείλεται στο τετράμηνο συνεχές σκοτάδι που έχουν το χειμώνα. Τότε γίνονται και οι αυτοκτονίες (πολλοί τη βγάζουν με μια καταθλιψούλα). Νομίζω πως κι εμείς οι μάγκες οι έλληνες με τέτοιες συνθήκες δύσκολα θα τη βγάζαμε! (βλ. και τον έλληνα στη φιλλανδία www.ovigreek.blogspot.com)

dimitsas είπε...

Δίκιο έχεις!!
Εμείς έχουμε ντοπαρισμένο Κεντέρη, ντοπαρισμένη Θάνου, ντοπαρισμένη Δεβετζή, ντοπαρισμένη Τσουμελέκα κλπ
Τι να πουν κι αυτοί που δεν τους έχουν??
Καλά τα λες!!

Eίδες όμως ειρωνεία βρε civil??

Ενώ εμείς έχουμε όλους αυτούς τους παραπάνω, είμαστε από τους τελευταίους στην άθληση στην Ευρώπη ενώ εκείνοι έχουν τα υψηλότερα ποσοστά!!

Όσο για τη φυσική πόντια και ξανθιά που πετάχτηκε σαν την πορδίτσα, έχει "διπλές τις χάρες" και δεν είναι καθόλου τυχαίο το DNA της!! Κάτσε εσύ κορίτσι μου στο καθρεπτάκι σου να κοιτιέσαι με τις ώρες, να βάφεις τα νυχάκια σου και να περιμένεις τον γκόμενο!!
Κλασική γυναικουλίστικη ελληνίστικη ανοησία!!

Θα 'πρεπε να σκεφτείς πιο προσεκτικά τι τους κάνει να αυτοκτονούν και όχι να πετάς τις γνωστές γυναικουλίστικες εκφράσεις του τύπου "υψηλές αυτοκτονίες, τζόκιν και αυτοκτονία μαζί"!! Αλλά τι περιμένεις από ένα μπάζο με χαμηλό IQ με μυαλό μόνο για τα κραγίον και τις μάσκαρες!!

Γι'αυτό λεω ότι οι νεοέλληνες και οι νεοελληνίδες είναι για πολλές κλωτσιές δυστυχώς!!

civil είπε...

@ dimitsas
Η αχαλίνωτη κοινωνικότητα που αυτοπροβάλουμε οι έλληνες ως ένα από τα χαρίσματά μας, θα ήταν σίγουρα ένα θετικό μας, πλην όμως δεν επιβεβαιώνεται με κανένα τρόπο. Σίγουρα οι καλές κλιματικές συνθήκες της περιοχής μας είναι το μεγάλο μας ατού για πρόσθετη έξοδο από το σπίτι αλλά από την άλλη πλευρά οι κακές κλιματικές συνθήκες είναι εκείνες που αφήνουν να επιβιώσουν μόνο εκείνοι που συνεργάζονται μεταξύ τους και είναι καλά οργανωμένοι.