Δευτέρα, Μαΐου 26, 2008

Η παλιά καλή Eurovision...

Επειδή πολλές θεωρίες συνομωσίας ξεκινούν λόγω της νίκης της Ρωσίας, έκανα μια μικρή μελέτη: Τι θα συνέβαινε αν οι χώρες παρέμεναν οι ίδιες όπως πριν τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και της Γιουγκοσλαβίας;

Επείδή ξέρω πως το φλέγον αυτό ερώτημα βρίσκεται στο μυαλό κάθε (σοβαρού) έλληνα, αποφάσισα να το ξεδιαλύνω. Πρόσθεσα λοιπόν τις ψήφους όλων των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και της Γιουγκοσλαβίας. Θεώρησα πως το τραγούδι της Ρωσίας θα εκπροσωπούσε τους Σοβιετικούς και της Σερβίας τους Γιουγκοσλάβους. Αν λοιπόν αυτές οι χώρες επιβίωναν μέχρι σήμερα, θα ψήφιζαν κάπως έτσι: (από το 12 προς τον 1 βαθμό)

Σοβιετική Ένωση (Ρωσία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Λευκορωσία, Μολδαβία, Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Ουκρανία, Γεωργία): 12 Νορβηγία, Ισραήλ, Ελλάδα, Τουρκία, Γαλλία, Ρουμανία, Δανία, Γιουγκοσλαβία (Σερβία), Φιλλανδία, Σουηδία 1

Γιουγκοσλαβία (Σερβία, Κροατία, Σλοβενία, Βοσνία, ΠΓΔΜ, Μαυροβούνιο): 12 Ρωσία, Ελλάδα, Αλβανία, Ισραήλ, Τουρκία, Νορβηγία, Πορτογαλία, Σουηδία

Αφαιρόντας λοιπόν τους βαθμούς αυτών των χωρών που αποτελούσαν μέρη της ΕΣΣΔ και της Γιουγκοσλαβίας και αναπροσαρμόζοντας τη βαθμολογία των υπολοίπων (πχ το 12άρι της Ιρλανδίας στη Λετονία φεύγει και πηγαίνει στην -δεύτερη στη σειρά βαθμολόγησης της Ιρλανδίας- Ρουμανία) έχουμε την σωστή (επιτέλους) κατάταξη:

Χώρα Πόντοι Θέση
Greece 204 1
Russia 185 2
Norway 176 3
Turkey 127 4
Serbia 120 5
Israel 105 6
Portugal78 8
Iceland 76 9
Spain 79 7
Denmark 72 10
Sweden 63 11
Romania 49 12
France 45 13
Albania 38 14
Finland 34 15
Poland 18 16
UK 17 17
Germany 16 18

Σε ακόμη ένα διαγωνισμό είμαι ο ηθικός νικητής!

ΥΓ Αλήτη, Γκορμπατσώφ κατέστρεψες το Καλομοιράκι!

3 σχόλια:

Σοφία είπε...

Χαχαχαχαχα! Το υστερόγραφο είναι όλα τα λεφτά :-)

civil είπε...

Mη μου τον θυμίζεις τον Μιχάλη...

bettyblue είπε...

-Καλά μιλάμε ότι το καλοκαίρι θα λιώσει στ' αυτιά μας στην καφεδούπολη το αρμένικο και το ουκρανικό τραγούδι. Russia rules???

-Ο Ισπανός ήταν όλα τα λεφτά. Ο άντρας μου έκανε ένα κακεντρεχές σχόλιο ότι μοιάζει με τον Ψάλτη, αλλά αυτό τον κάνει ακόμη πιο cult.

-Εκτιμώ τους ορθούς και ιστορικώς τεκμηριωμένους υπολογισμούς σου, αλλά εγώ θα κάνω ρελάνς: Θυμίσου την Αυστροουγγρική και την Οθωμανική Αυτοκρατορία και κάνε άλλη μια σούμα! (ουπς, αυτό το τελευταίο δε συμφέρει. Λοιπόν, την Οθωμανική την υπολογίζουμε μ.1821)

-Αχ είμαστε έθνος ανάδελφον, καλά τα έλεγε ο πατομπουκαλάκιας ο Σαρτζετάκης.

-Καλώς σε βρήκα, έστω και τυχαία ω μέτοικε της Χαλκίδος. Πολύ χαίρομαι! Same here...