Πέμπτη, Μαΐου 15, 2008

maps.google.com

- Πληκτρολογήστε maps.google.com

Nαι, το ξέρετε πως είναι οι χάρτες του google, έχετε ξαναπάει.

- Εκεί που λέει "Αναζήτηση στο χάρτη" πληκτρολογήστε το όνομα μιας μεγάλης πόλης των ΗΠΑ, πχ New York, Detroit, Philadelphia κλπ

- Πατήστε το κουμπί "Προβολή οδού"

- Κάντε κλικ πάνω στη φωτογραφική μηχανή που εμφανίζεται πάνω στο χάρτη

- Αν σας γράψει "μεγεθύνετε", κάντε κλικ πάνω του

- Το πορτοκαλί παιδάκι που εμφανίζετε, είστε εσείς. Μπορείτε να το βουτήξετε (κρατώντας το αριστερό κλικ) και να το πάτε σε οποιαδήποτε "μπλε" οδό βλέπετε.

Και ω! του θαύματος! βλέπεται σε πανοραμική φωτογραφία 360 μοιρών, ό,τι θα βλέπατε αν ήσασταν εκεί! Κάντε κλικ πάνω στη φωτογραφία και χρησιμοποιήστε τα βελάκια αριστερά δεξιά για να δείτε γύρω σας. Κοιτάξτε προς μια πορεία και πατήστε το πάνω βελάκι για να κινηθείτε. Ή τελοσπάντων πατήστε την "Βοήθεια προβολής οδού" για περισσότερες πληροφορίες.

Μετά από αρκετό καιρό, έχω μείνει άναυδος! Το μέλλον των ταξιδιών είναι μπροστά μου; Θα φορτώνεις κάποια πόλη (πχ Ντουμπάι), θα την προβάλεις τρισδιάστατα με προτζέκτορες μέσα στο σπίτι και θα βολτάρεις στους δρόμους της. Ταυτόχρονα θα σου προσφέρονται διάφορα σουβενίρ με 24ωρη παράδοση μέσω ίντερνετ και θα παραγγέλνεις αράβικη πίτα απ΄ τον κυρ-Κούλη στη γωνία (αυτό το κάνεις και σήμερα). Απλά συγκλονιστικό.

2 σχόλια:

Narita είπε...

ε
αν δεν ρωτήσεις περαστικό δε λέει.

εκτός κι αν κάνουν καναν fake με ετοιμες απαντησεις. στυλ βιντεο γκειμ

civil είπε...

Eπειδή έχεις δίκιο σ'αυτό, σκεφτόμουν μια εναλλακτική λύση: Δηλαδή την ώρα που περιδιαβαίνεις εικονικά στους δρόμους του Ντουμπάι και κοιτάς τις βιτρίνες, κάνοντας κλικ σε κάποια από αυτές θα βγαίνουν τα προϊόντα του καταστήματος με 37 διαφορετικούς τρόπους πληρωμής ενώ θα μπορείς να κάνεις και live chat με τον καταστηματάρχη!

Ξέφυγα;

Και εννοείται πως ένα κατάστημα που βλέπει πιο μακριά θα δημιουργήσει μια τρισδιάστατη απεικόνιση του χώρου του, όπου με mouse over θα βλέπεις την τιμή και άλλες πληροφορίες για τα προϊόντα...