Πέμπτη, Μαρτίου 11, 2010

Υπάρχει μια χώρα

Υπάρχει μια χώρα που έχει βάλει στόχο να καταργήσει 178 πρωτοδικεία και 28 εφετεία έως το 2011.

Υπάρχει μια χώρα που κλείνει τα γυμνάσια που έχουν λιγότερους από 200 μαθητές επειδή θεωρεί ότι κοστίζουν υπερβολικά ακριβά.

Υπάρχει μια χώρα που καταργεί περισσότερες από 15.000 θέσεις εκπαιδευτικών κάθε χρόνο.

Υπάρχει μια χώρα που ο πρωθυπουργός της δήλωσε τον Σεπτέμβριο του 2007 πως το κράτος έχει "χρεοκοπήσει".

Υπάρχει μια χώρα που ακύρωσε τον διαγωνισμό πρόσληψης αστυνομικών του 2009 και προγραμματίζει την κατάργηση 8.000 θέσεων έως το 2012.

Υπάρχει μια χώρα που κλείνει στρατόπεδα και καταργεί 45.000 θέσεις εργασίας του Υπουργείου Άμυνας ως το 2014.

Υπάρχει μια χώρα που κλείνει τις μαιευτικές κλινικές των δημόσιων νοσοκομείων που πραγματοποιούν λιγότερους από 300 τοκετούς ετησίως θεωρώντας ότι κοστίζουν υπερβολικά ακριβά.Υπάρχει μια χώρα που κλείνει τις χειρουργικές κλινικές των δημόσιων νοσοκομείων που πραγματοποιούν λιγότερες από 1.500 ιατρικές πράξεις ετησίως θεωρώντας ότι επίσης κοστίζουν υπερβολικά ακριβά.

Υπάρχει μια χώρα που καταργεί δεκάδες προξενεία της.

Υπάρχει μια χώρα που κατακερματίζει τις δημόσιες επιχειρησεις (ταχυδρομεία, ρεύμα, σιδηρόδρομοι, οργανισμός απασχόλησης) και πουλά τα κομμάτια τους.

Υπάρχει μια χώρα που προσλαμβάνει μάνατζερ σε κάθε διευθυντική θέση νοσοκομείου ή πανεπιστημίου εξασθενώντας κάθε συλλογική μορφή εξουσίας και παιρνώντας "σε ένα στάδιο αυταρχικής διοίκησης με κριτήρια μάνατζμεντ".

Υπάρχει μια χώρα που από το 2009 οι δικαστικοί είναι μειοψηφία στο ίδιο το Ανώτατο Όργανό τους που είναι υπεύθυνο για θέματα τοποθετήσεων και πειθαρχικά του κλάδου τους. Πλειοψηφούν πρόσωπα που επιλέγει η πολιτική εξουσία.

Υπάρχει μια χώρα που η διοίκηση επιβάλλει στις δημόσιες υπηρεσίες την επίτευξη στόχων και την υιοθέτηση δεικτών οι οποίοι πρέπει να ενημερώνονται συνεχώς. Ως αποτέλεσμα αυτής της προσσπάθειας στην αστυνομία, οι αστυνομικοί δείχνουν μεγάλη φαντασία: αρνούνται να καταγράψουν μηνύσεις, σε παραπέμπουν σε άλλο αστυνομικό τμήμα, συνενώνουν πολλές υποθέσεις σε μία, αλλάζουν τον ποινικό χαρακτήρα της καταγγελόμενης πράξης, επικεντρώνονται σε συμφέρουσες στατιστικά παράνομες πράξεις (αλλοδαποί, ναρκωτικά).

Αυτή η χώρα, λέγεται Γαλλία.

Οπότε, όταν η Ελλάδα φτάσει με το καλό τα σύγχρονα δυτικά κράτη, ξέρετε πλέον τι να περιμένετε...

Πηγή: Le Monde Diplomatique

3 σχόλια:

Σοφία είπε...

Αφού το βρετανικό μοντέλο υιοθετείται μέχρι και από τη Γαλλία, δεν υπάρχει πλέον ελπίδα για καμία χώρα!

Misirlou Oubliez είπε...

You're still my number one blogger bitch.

civil είπε...

Μίλα μου βρώμικα...