άθλιες, με περιμένανε σήμερα καθώς πάντα.
Μόνο είδα, φεύγοντας πρωί, στην πόρτα μου τολύπες
τα ρόδα, και γυρίζοντας έκοψα μια γιρλάντα.
Κώστας Καρυωτάκης, Ελεγεία
Κώστας Καρυωτάκης, Ελεγεία
"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία."
Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ.)
Σημ.: Η ιδέα για το επίκαιρο της ρήσης ανήκει στο μπαμπά του Θοδωρή.
Η γνώμη μου (και λόγος ύπαρξης αυτής της δημοσίευσης) είναι πως οι γείτονες δεν αλληλοψηφίζονται επειδή αγαπιούνται παράφορα (δυστυχώς), αλλά επειδή υπάρχουν μειονότητες με διαφορετική εθνική συνείδηση που ψηφίζουν το τραγούδι τους. πχ Σέρβοι στη Βοσνία, έλληνες και τούρκοι στη Γερμανία, αλβανοί στην Ελλάδα, ρώσοι στην Εσθονία κλπ
Αν σκεφτούμε πως το σύνολο των διαγωνιζόμενων στον τελικό ήταν 24 χώρες, βλέπουμε πως σε κάθε χώρα αναλογεί περίπου ένα 4% των ψήφων. Οι ψήφοι σε ένα τόσο υποκειμενικό θέμα όπως "το πιο ωραίο τραγούδι" έχουν πολύ μεγάλη διασπορά με αποτέλεσμα να χρειάζεσαι ένα 10% των συνολικών ψήφων για να πάρεις την πρωτιά (δηλαδή το 12άρι). Για να πειστείται για το μέγεθος της διασποράς των ψήφων, απλά ρωτήστε συγγενείς και φίλους τι ψήφισαν: η δικιά μου μικρή δημοσκόπηση έδειξε Αρμενία 2, Ισπανία 1, Γαλλία 1, Βρετανία 1, Αλβανία 1, Σουηδία 1, Νορβηγία 1
Το αποτέλεσμα είναι οι συγκεντρωμένοι ψήφοι των αλβανών στην ελλάδα (3%;) να έχουν πολύ μεγάλη σημασία στο τελικό αποτέλεσμα. Αν σκεφτείται πως κάποιος που ψηφίζει τη χώρα του έχει ένα λόγο παραπάνω να ψηφίσει πάνω από μία φορά (αντίθετα με κάποιον που ψηφίζει το τραγούδι που του αρέσει) τότε οι βαθμολογίες των βαλκανικών χωρών αρχίζουν να έχουν νόημα: μεγάλη βαθμολογία κάθε χρόνο από την Ελλάδα στην Αλβανία, μεγάλη βαθμολογία στην Ελλάδα από τους φοιτητές μας στη Βουλγαρία, την Ρουμανία, αλλά και την Βρετανία. Σημειώστε πως εκεί σαν ποσοστό επί των κατοίκων οι έλληνες ίσως είναι λίγοι, αλλά σαν ποσοστό επί των νέων ανθρώπων (που κυρίως ασχολούνται με τον διαγωνισμό) είναι πολύ σημαντικό.
Το ποδόσφαιρο, και συγκεκριμένα η οργάνωση του πρωταθλήματος Ελλάδας είναι ένας θεσμός που διέπεται από κανόνες αγωνιστικούς και εξωαγωνιστικούς. Αν ο Τζιόλης δεχτεί 7 κόκκινες κάρτες και δεν παίξει στο μισό πρωτάθλημα, δεν δεχόμαστε πως υπάρχει καμμία αδικία εις βάρος του Παναθηναϊκού ή αλλοίωση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος. Αν ο ΠΑΟΚ τιμωρηθεί με 5 παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών, το ίδιο.
Άρα λοιπόν ο Ολυμπιακός εφόσον δίκαια κέρδισε την ένσταση εναντίον του Απόλλωνα Καλαμαριάς, δικαίως στέφεται πρωταθλητής.
ΥΓ. Γαύροι, αδέρφια, φέτος ήμασταν (συνολικά στο πρωτάθλημα) καλύτεροι!
1. Επιστήμη: Θουκυδίδης (αδυναμία μου) με α' αναπληρωματικό τον Δημόκριτο
2. Φιλοσοφία: Σωκράτης
3. Πολιτική: Καποδίστριας (α΄αλλαγή ο Περικλής)
4. Στρατηγική: Μέγας Αλέξανδρος (αναπληρωματικός ο μπαμπάς του, Φίλιππος ο Β')
9. Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
10. Υπόλοιπα: ;